tiistai 27. lokakuuta 2020

Reissu 7. Nuuksio ja Korpinkierros 25.10.2020

 Olen asunut jo 15 vuotta Vantaalla ja häpeäkseni tunnustan että Nuuksiossa en ollut koskaan käynyt.  Päätettiin sitten korjata sekin puute ja suunnattiin Korpinkierrokselle.  Netistä katsoin arvioita kyseisestä reitistä.  Alle 8 km ja arvio "Vaativa" 4 tuntia reitin vaativuuden vuoksi.  Ihmeteltiin hieman, mutta ei kun tossua toisen eteen vaan.  


Sää ei ollut kauhean mairitteleva, ajateltiinkin, että kun on pieni sateen uhka koko ajan, siellä ei olisi paljon kulkijoita.  Mutta kuinka ollakaan, totisesti korona on tehnyt tehtävänsä ja ajanut ihmiset retkeilemään.  Kaikki parkkikset olivat lähes täynnä Nuuksioon päin ajellessa.  Myös reitillä oli aika-ajoin kunnon ruuhkaa.  Koiria oli myös paljon ihmisillä mukana, meilläkin tutut kolme kpl!


Meillä kävi kyllä melkoinen munkki kun valittiin ympyräreitin oikea puoli aloitukseen.  Puolet reitistä oli ihan järkkyä kuravellistä juurakkoa.  Se varmaan olikin aiheuttanut sen "Vaativa" luokituksen reitille.  Muutenhan se nyt ei vaativa ollut. Nousuja oli ihan sopivasti, mutta märkä keli aiheutti sen että siellä sai kyllä tarkkaan katsoa mihin jalkansa asettaa niillä juurakoilla.  Ja totta vie, koirat eivät kyllä yhtään helpottaneet asiaa.  Lippe ja Aada vetivät koko ajan ärsyttävästi.  Elvi nyt kulkee aina kauniisti. 







Puolenvälin jälkeen alkoi upeeta sileää ja tasaista kalliota. Sitä olikin helppo kulkea.  Mietittiin, mahtaako tulla millaista maastoa vielä edessä, kun aikaa olisi reilusti siihen 4 tuntiin, toivottavasti ei juurakkoisia kurapolkuja kuitenkaan!  Nyt alkoi näkymään myös maastopyöräilijöitä. Siellä juurakossa kun ei kukaan pyöräile.

Kaikki nuotiopaikat matkan varrella olivat pullollaan ihmisiä.  Emme jääneet niihin vaan evästimme kallio-aukealla. Nuo meidän kerjäävät karvakaverit kun ei välttis niin nätisti ole, kun ihmiset syövät eväitään. 

Noista laakeista kallioista eteenpäin reitti olikin helppoa. Tai no, tulihan sinne melkoisen jyrkkiä nousuja ja laskuja mutta ne olivat lähes metsäteitä ja helppoja kulkea.  Juurakkoja ei enää loppumatkalla näkynyt, onneksi.  Perslihakset? olikin jo kipeenä kun niillä taiteili.  
 






Espoo ja Nuuksio ovat täynnä erikokoisia lampia ja puroja, joita ei esimerkiksi Sipoon luonnonpuistosta löydy samallalailla.  Vaikka sää ei ollut aurinkoinen, reissu oli kiva.  Koirat väsyivät kummasti lenkillä.  Meillä meni hiukan päälle 3 tuntia ja todellakin, pysähtelimme vähän väliä.  Siellä puolessa välissä mietittiin, miten rankka maasto vielä tulee jos 4 tuntia on arvioitu retkiaika. Mutta onneksi se ei kuitenkaan pahentunut vaan helpottui.  Mukavampi oli mennä noin päin, ensin ne huonot maastot ja sitten kevyemmin.  Kiitos Kaija ja Aada taas lenkkiseurasta.  Mennään taas kun keritään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Reissu 13 Repovesi rulettaa